5 tips til et super indkald

Et velfungerende indkald er noget af det allervigtigste for en hundeejer. Vi bringer her hundetræner og adfærdsrådgiver Mia Trier-Knudsens bedste tips til et perfekt indkald! Pupenhagen ønsker rigtig god fornøjelse.

1

Find ud af, hvad din hund allerbedst kan lide. 
Er det lune frikadeller? Måske ruskeleg med et særligt stykke legetøj? Eller kan den allerbedst lide at løbe efter en bold?
 Brug dén belønning, når du kalder på din hund, og den kommer! Og KUN, når du kalder. På den måde bliver dit indkaldssignal forbundet med den bedste belønning.

2

Træn din hund, når den er lettest at motivere. Altså når den er sulten og frisk og ikke er opslugt af andre ting end dig.

3

Start din træning i omgivelser, der gør det let for din hund at koncentrere sig om dig. Træn fx. hjemme indendørs, i din egen have eller på områder, hvor der er lidt kedeligt set med en hunds øjne. Undgå i begyndelsen steder med meget fært, andre mennesker, andre hunde, vildt og den slags forstyrrelser.

4

Ros og beløn din hund, når den kommer – og vær ikke bange for at gi’ den lidt gas; hunde elsker, når vi viser oprigtig glæde ved deres indsats!

5

Afslut som oftest et indkald ved at lade din hund løbe afsted og fortsætte med, hvad den var igang med. Kun af og til skal indkaldet resultere i, at hunden skal i snor, ind fra haven eller den slags.

Rigtig god fornøjelse!

Mia Trier-Knudsen

Pupenhagen + Nordhund = BLOG om hunde, hundetræning og hundens adfærd

Læs mere om Mia HER – se Mias blogindlæg HER – besøg Nordhunds hjemmeside HER